pladder.blogg.se

Pladder av en pladdrare som aldrig slutar.

En sorgens dag.

Publicerad 2013-10-08 17:32:32 i Allmänt,

Det var en kall september morgon. Jag gick ner till affären för att köpa mjölk. Men så såg jag dig. Du stod vid kryddorna helt ensam. Din ljuvliga bruna färg och din doft av solbrända chokladbönor fick mig att bli oförmögen att dra blicken från dig. Det kändes så rätt jag fick känslan av att jag kunde läsa mig till allt om dig bara genom att titta på din ryggtavla. Folk omkring oss tittade på dig och sa att du var billig men du var helt perfekt för mig. Din form var så invigande och var en fröjd för mina ögon. När jag gick hem den dagen var jag hela tiden tänkandes på dig.
 
Någon vecka senare så såg jag dig stå där vid kryddorna igen. Jag bestämde mig för att ta med dig hem. Jag hade ju trots allt frågat mina föräldrar om det var okej. Vi hade så många åtnjutfulla dagar tillsammans. Mina föräldrar ville dock inte att vi skulle umgås för mycket. De sa att det skulle ge mig komplikationer i framtiden. Tillslut ville de bara att vi skulle ses vid specifika tillfällen någon gång i veckan. Kanske.. Kanske var det menat att vi skulle skiljas åt bara några dagar efter att jag grälat med mina föräldrar. Du var gjord i Solna och jag i Nol. Det är ett par vitt skillda världar. Det kanske aldrig var menat att det skulle bli vi.
 
Jag ångrar fortfarande dagen då jag lämnade dig och min hund utan tillsyn. När jag steg in i köket låg du där. Uppriven. Söndertuggad. Och med ditt inre utspritt över köksgolvet. Jag kommer aldrig att glömma dig. Min älskade. Vi kanske ses i nästa liv.
 
-Din för evigt.
 


 
 
 
 

Kemilektioner.

Publicerad 2013-10-07 13:20:35 i Allmänt,

Så vi vet alla att Anders är lite svår att förstå sig på vid vissa tillfällen. Jag tycker själv att hans liknelser kan vara smått förvirrande då och då. Men ibland funderar jag på om det inte är så att han undanhåller viss information från oss. Ta bara hans cykel exempel som han visade idag:
Som vi ser så har vi först en helt fungerande cykel (Ruta 1.). Sen sönderdelar vi den (Ruta 2.). Då får vi 2 hjul och 1 styre (Ruta 3.). Detta är iallafall vad Anders har lärt oss. Det kan ju ses lite underligt att man änns skulle kapa upp sin fullt funktionella cykel och bara spara 2 hjul och ett styre och lite underlig är det väl att använda detta som en liknelse för hur en kemisk jämnvikt uppstår.
 
Men nu kommer den riktigt kusliga delen. Vad händer egentligen med det som är kvar? Jag menar. Ramen, sadeln och drevet borde väl endå ta vägen någonvart? Tänk om samma sak gäller för kemikalier!? Tänk om vi hela tiden konsumerar lire av världen varje gång vi utför ett kemiskt experiment! Om man nu tänker sig att matlagning kräver kemiska processer (Vilket det också gör.) så konsumerar vi kanske massor av atomer varje gång vi gör ett mat experiment! Men ta detta nu ännu ett steg längre.
 
Föräldrar har ju alltid sagt att vi inte ska leka med maten. Är de alltså i någon sorts maskopi med min Kemi-lärare? Finns det ett hemligt samfund som känner till sanningen bakom cykel kapning? Detta tåls att tänka på. Vi äter ju mat och förbränner den. Betyder det kanske att vi konsumerar små bitar av världen och långsamt bryter ner vår egna existens? Gör detta oss till "Eater of worlds" som man så ofta ser i smålarviga fantasy-filmer? Jag har helt enkelt inget annat val än att fråga Anders hur vi kan få tillbaka resten av cykeln när vi fått tag på 1 styre och 2 hjul. Men tills jag luskat ur honom sanningen om cykeln och vart tusan större delen av den tar vägen, så måste jag varna er mina två läsare, att ni inte under några omständigheter får leka med maten eller kapa upp era cyklar (Inte grannens för den delen heller.)
 
På återseende!
 
P.S. Ja det är paint. D.S.
 
 

(höga) Förväntningar?

Publicerad 2013-10-03 18:55:42 i Allmänt,

Ska sitta och leka lite med bloggupplägget eftersom... Tja... Det ser lite trist ut. (Dessutom så har jag inget för mig.) Har ni några förväntningar så kan ni ju skriva eller inte skriva dom. Tycker ni att jag helt enkelt borde sluta nu innan jag gör något dummare, så kan ni göra det med antar jag. (Tyckte typ att det var dags med ett nytt inlägg och så.)

Ni bad om det...

Publicerad 2013-10-03 17:38:20 i Allmänt,

Då var det dags att sluta spamma facebook-gruppens flöde och börja spamma skit här istället! Wooohooooo!
Tja... Jag får väl se hur länge jag pallar... Suck vad gör jag med mitt liv?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela