pladder.blogg.se

Pladder av en pladdrare som aldrig slutar.

Onödigt vetande #1

Publicerad 2013-11-16 13:37:00 i Allmänt,

Du visste nog inte att det längsta namnet på en sjö är 45 bokstäver långt (Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg) och betyder ungefär "engelsmän vid Manchaug vid fiskeplatsen vid gränsen". Manchaug var en indianstam som bodde i närheten. Det är även det sjätte längsta namnet på en plats i hela USA och ligger i Massachusetts.
Det längsta namnet på en människa är dock betydligt längre; Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfe­schlegelstein­hausenberger­dorffvoraltern­waren­gewissenhaft­schaferswessen­schafewaren­wohlgepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­von­angreifen­durch­ihrraubgierigfeinde­welche­voraltern­zwolftausend­jahres­vorandieerscheinen­wander­ersteer­dem­enschderraumschiff­gebrauchlicht­als­sein­ursprung­von­kraftgestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartigraum­auf­der­suchenach­diestern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neurasse­von­verstandigmen­schlichkeit­konnte­fortplanzen­und­sicher­freuen­anlebens­langlich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­von­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartigraum, senior. (746 bokstäver).

Natt skräp.

Publicerad 2013-11-16 00:47:11 i Allmänt,

Söker inspiration till att börja skriva igen. Ge gärna förslag på vad ni skulle vilja se på bloggen. Var seriösa om ni känner för det. Annars kan ni ju "Go Crazy" som man säger typ... Någonstans, så gör jag förmodligen något eget av det. Shett vad det blåser.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela